Géén speld tussen te krijgen

Als ik Betty vraag: „Hoe is het in Sylt?“

„Toppie!,“ zegt ze, “ ’t kan niet beter! Echt wat je noemt één Top Seizoen: Er zijn op Sylt ook helemaal géén corona-besmettingen . . .“ Daarna begint ze Nederlands te spreken, waar tante Friet uit Groot Mokum géén speld meer tussen kan krijgen.

Alsof ze gisteren nog in Amsterdam woonde . . . , ze woont al meer dan vijftig jaar in Duitsland: Darmstad, Hamburg, in Kampen op Sylt . . .

GÉÉN SPELD TUSSEN TE KRIJGEN!!!

pexels-photo-1687831.jpeg

Foto door Xue Guangjian op Pexels.com

„IK ZOU GRAAG JULLIE KAT ZIJN, ALS JULLIE VOOR ME WILLEN ZORGEN,“ spinde hij en zijn ogen keken de beide dames ernstig aan. Natuurlijk stemden ze er mee in, omdat zijn borst en ’t topje van zijn staart zo prachtig wit waren, omdat hij zo virtuoos kon spinnen en zijn kattenzang zo gevarieerd klonk, en omdat hij echt

O N W E E R S T A A N B A A R

was.“

May Sarton

Om deze kat gaat het, met dat witte puntje aan zijn staart, ’t zijn niet exact de zelfde katten, maar wel alle twee lang harig: De foto’s zijn van Ursela Cupta.

Ik zelf vind ook, dat je de natuur de natuur moet laten. Tegenwoordig, worden zowel katten als honden helemaal doodziek door gefokt, louter & alleen om het geld, vooral als ze ook nog eens in de schoonheidsprijzen vallen, dan betaal je al gauw twee à drie duizend euro’s . . .  Kan ik raskatten op Marktplaats vinden? Googeltje kwam hier op de Kop van Jut ook via internet wonen . . .

Tijger-Mieppie blijft toch de mooste en de liefste!

Gedicht voor katten

„De SCHEMERING is het uur van de katten. / Ze ademen de dag uit, / sluipen zwart over de weg, / spelen treintje met hun ogen.

Katten dragen de maan weg. / Ze spreken in beelden, / lachen op daken om kattenkwaad, / spotten met de ouder wordende wind.

De jacht op vogels is uitgesteld. / Katten weten wat juist is: ze bestormen mijn kaartenhuis, / verslinden, ongelezen, mijn brieven.

Ik schrijf: we moeten katten prijzen in het uur van de schemering.“

FRIEDRICH CHRISTIAN DELIUS

pexels-photo-1367067.jpeg

Foto door eberhard grossgasteiger op Pexels.com

E   L   F   R   I   E   D   E

 

 

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s