Té heet . . .

Wat willen we?

Betty in Sylt: „Drink eerst maar ’n groot glas kouwe karnemelk uit de ijskast, dan knap je wat op. Doet dan nog maar wat foto’s van Tijger Mieppie?“

Tante Friet had nog géén foto’s gemaakt van de foto’s van de literairekattenkalender, dus wordt het een lekker rommelzooitje zo als gewoonlijk.

Betty in Sylt: „Sgrol helemaal naar beneden, dan heb je leuke foto’s van Mieppie toen ze nog klein en sterk was . . . , zelfs krols . . . , zoals deze . . .  Ze loert op die wilde katten in het vakantiepark en door dat kleine raampje was ze eruit geglipt . . .  Had de hele nacht lopen zoeken!

Raw00013Wat een scheetje, hè . . .

Ik had nooit gedacht, dat ik haar zo zou missen . . .

Deze is wel literair van Hugo Claus . . . (effe googelen, hè . . .)

„Vervolg je passies

tegen elk beter weten in!“

E   L   F   R   I   E   D   E

Amsterdam, 13 augustus 2020, 18.10 uur . . . , Hollandse tijd en het is nog steeds bloedheet hier . . .

3 Gedanken zu “Té heet . . .

 1. Hier spreekt Peter vanuit… Alphen aan den Rijn. Nee, niet vanuit Jisp, dat komt nog. Het is hier ook warm (geweest). Nu (19.25) drupt het een beetje. Warm betekent: zes liter water drinken en maar een keer op een dag plassen. Een kind zei: kijk mama, die mijnheer plast uit zijn voorhoofd. De moeder wierp een zuchtende blik en zei: Lieverd, dat doen we deze dagen allemaal. Ik was in Katwijk en weer kind. Een rood schepje. Een heel wit meisje aan de vloedlijn stak stralend haar baby in de hete lucht. Het kind keek vanonder zijn zonnehoedje sceptisch op haar neer. Een extreem bruine getatoeëerde man die op John de Wolf leek, of misschien was hij het wel, zat de hele tijd te bellen. Dat was in Wassenaar. De vraag luidt: is er ook een issenaar? Iets of iemand heel erg missen. Mijn vader was een combinatie van John de Wolf en het witte meisje. Bruine armen aan een wit, schriel lijfje. Ik had sjans! Op mijn leeftijd! De dame die de bezoekers van de strandtent naar hun plaats begeleidde liep als een vorstin, prachtig, echt, rechtop, zelfverzekerde passen, kalmte, overzicht. De tred van een balletdanseres. Ik ben blij met je bericht Elfriede. Het was te lang geleden.

  Gefällt 1 Person

  • Gôh … , in één alinea door héél Zuid-Holland … , dus je boek is af en nu ben je met vakantie in die hitte?! Dat is toch ook niet meer gezellig … , of kampeer je op het strand … Hele volksstammen hebben het strand ondekt, om er illegaal te kamperen … In Amsterdam slapen de mensen op de daken en op hun balkon … , ze komen de slaapkamer niet meer in: Te heet!
   Ik ga ook veelste laat naar bed, omdat het niet lekker is, om zo lang in die hitte wakker te liggen … Nu wacht ik, want het ging betrekken en ik wil niet dat me beddengoed nat wordt. Hoorde de hele week al, dat het gisteren ging regenen … Altijd daar, nooit hier & nu, zodat het lekker op frist in Amsterdam … De steden zijn het heetst, want het waait ook niet …
   Peter: „Kalm an Frietje! Het wordt vanzelf weer Kerstmis.“ Amsterdam, 14 – 8 – 2020, 17.35 uur … *

   Gefällt 1 Person

   • WordPress is weer bezig. Nu kan ik het niet meer, wilde me dialoogje verbeteren … Wel met mijn „klasiek tools“, ze proberen het steeds weer opnieuw, om het je door je strot te duwen.
    Met ausdauer, vallen en weer opstaan heb ik me dit een beetje eigen gemaakt en dan weten ze het weer beter … Ik ga zo niet verder. Vind gewoon schrijven al moeilijk genoeg. Ze willen advertenties en commercie … , denken dat ik met bloggen geld wil verdienen … Zeikers!
    Amsterdam, 19 augustus 2020 Rommel al vier jaar, dus ik ga gewoon schrijven op papier … Ik kijk nog eventjes wat er allemaal gebeurd … Elfriede

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s