Zij zoekt het effe uit

„Waar was ik gebleven met me autobiografie?,“ vroeg ze aan haar zuster op Sylt . . . Soms, heeft ze drie wissels op één dag en tante Friet weet niet op welke dag, ze kan zich er ook niet mee bemoeien, want als ze kan verhuren, dan verhuurt ze haar appartementen in het Hans-Hansen-Haus.

Zo is dat . . . Tante Friet zei: „Als ik vrijdags weg moet, voor 10.00 uur `s-ochtends in zo’n vakantiepark, dan vertrekken we donderdags pas tegen 16.00 of 15.00 uur naar Amsterdam. Ja, in een ruk, gaat ook niet meer vandaag de dag: Hendrikje is ook géén achttien meer en dan in het donker . . . Alhoewel, hij het op de snelweg blind kan vinden, moet hij wel waker blijven. Ik ben er ook bij, anders ging hij gewoon op een parkeerplaats even liggen . . .“

Vakantie, dat is een hele zware rotklus: fietsen, wandelen, zwemmen . . . Als zij er alleen al aan denkt . . . Maar, ze gaat echt niet aan boord van zo’n cruise schip . . . Al die mensen: Zij wil ze juist ontvluchten . . .

Betty in Sylt: „Mara noemde je Frieda-Elsje . . . „

„Weet je? Ik ga koffie drinken, om de hele zondag weer te gaan bloggen,“ zij wilde alleen maar kwijt, dat zij die vluchtelingen begreep en eindelijk dringt het tot hun door, dat Europa niet het paradijs op aarde is: HELEMAAL NIET!

Haar moeder, kwam uit Diemen en om nu te schrijven, dat ze na de Tweede Wereldoorlog weer veilig thuis kwam, was ook één giga illusie . . . Haar moeder stond er alleen voor met twee meiden. FUCK OF! Dus, was tante Friet tot haar vijftiende ongedocumenteerd in Nederland. Juultje vond het toen persoonlijk goed, dat ze de Nederlandse nationaliteit kreeg: Ze was zelf ook met een mof getrouwd . . . , haar vader was ook een mof . . . Maar, tot op de dag van vandaag is tante Friet nog steeds verschrikkelijk fout.

Nee, in Nederland wordt niet gediscrimineerd, nee . . . Nee, in Nederland wordt echt waar absoluut & helemaal nooit gediscrimineerd, hoor . . . NEE!!! ECHT NIET! Alleen, als je vader een mof is en daarachter staat de algehele goegemeente Westerpark, de totale Hugo de Grootbuurt, Amsterdam en alles en iedereen in Nederland, want die trut houdt ook altijd haar hand op de knip . . .

Ja, alleen mijn buren discrimineren, wat absoluut ligt aan dat Kutwijf op twee hoog, als ze weer eens te maken krijgt met politie en haar huisarts, zal ze eens vragen, waarom zij altijd de gebeten teef moet zijn . . . Pleur die hysterische trutten naast haar eens onder een MRT-scann met hun geile 112 vingertjes . . .

„Tante Friet zo gaat hij wel weer!“

Mooi . . . , die wilde ik en vond hem meteen.

E L F R I E D E

Ein Gedanke zu “Zij zoekt het effe uit

  1. Ik ga naar bed met Hemingway, ben vergeten wat ik wilde vertellen … Maar goed ook … , want op die Turkse buren ben en blijf ik pissig … Youp van het Hek had het er ook over in een van zijn oude jaars conferenties: „Ze moeten die vluchtenlingen die Reality-reeks op SBS van ‚Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen?‘ eerst laten zien. Dan zeggen ze: „Wij kijken wel even verder.“ Nee, vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waar naartoe … Amsterdam, 13 – 9 – 2020

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s