ELFRIEDE KATHARINA

„Doe rustig aan, dan breek het lijntje niet,“ zei ze op z’n visserslatijns, want ze was rustig begonnen aan die „Oude Man en de Zee‘ van Hemingway. Tante Friet heeft de vijfde druk van juli 2020 . . . , niet aan te slepen, want over de hele wereld in alle talen wordt hij nog steeds hartstochtelijk gelezen. Kijken of ik wat kwijt kan op wat tegels . . .

Poesjes hebben honger. Het is een prachtig boek: ingebonden, glanspapier, met schitterende illustraties van C.F. Tunnicliffe & Raymond Sheppard en waar het hier om gaat is, dat jullie even weten, dat ze op haar blog niet een beetje slap zit te ouwe hoeren . . .

Mevrouw De Laatbloeier . . .

Ze is haar nest aan het verschonen!

Die ouwe man heet Santiago en heeft beet, de aller grootste en zwaarste zwaartvis die ooit of te immer is/was gevangen . . . Bijna drie maanden op zee en hij werd al bespot en belachelijk gemaakt . . . Waar ken ik dat van, hè . . . Voor de katjes blijft er slechts: de kop en de staart over of mag ik dat niet verklappen . . .

Betty in Sylt: „Nee, dat mag je niet.“ „In de vertaling staat dat niet,“ zei ze en dat ze in de aap was gelogeerd. Ze wilde het rolgordijn tot op de vensterbank naar beneden trekken en trok hem uit zijn sponning. Ze had de keukentafel al helemaal schoon gemaakt, om de computer en alles te verhuizen naar de keuken, want de keukentrap moest er weer aan te pas komen, om samen dat rolgordijn weer op te hangen in zijn sponning . . .

Hendrikje de Brave: „Morgen, ik voel me niet zo lekker,“ en mevrouw de Laatbloeier is maar met haar slaapkamer begonnen. Vijftig jaar geleden deed zij in één dag vijf panden op de Leidse Kade. Nu heeft ze vijf dagen nodig, om een slaapkamer te doen. Het is dat de buren het even weten, dat zij niet voor eeuwig in haar pisnest ligt te meuren . . .

Stel je voor ze missen wat!

Haar rolgordijn is uit de sponning gedonderd.

Mooi? Ik heb Marieke Lucas en ben helemaal bij: Mevrouw De Laatbloeier met haar Hemingway loopt honderd jaar achter, hè … „Ja,“ zei Betty in Sylt, „als je pot maar schoon is.“

Precies: „Van boven bond, van onder stront . . . „

E L F R I E D E

5 Gedanken zu “ELFRIEDE KATHARINA

 1. Mevrouw kwam uit de kast, ben me hele leven verneukt en heet géén: Frieda, Friet, Frieda-Elsje of Élsse Pelsje … Natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld … , maar is er iets mis met Elfriede? Was liever door het leven gegaan met me eigen naam … Dus, wat wordt de titel van me debuut? ‚GORE SLET‘ … Beter zo? 15 – 9 – 2020 – Op me blogs neusselde wel een bende rond . . .

  Like

 2. Wereldwijd, zeg vijfenzeventig mensen die aan Hemingway neusselde … Wereldliteratuur, en ik heb ook zoveel tijd niet meer, lees alleen maar boeken van mensen met de Nobelprijs voor letteren en Maarten van Buuren. Hij ligt wel naast me maar komt niet van de grond en dat komt, omdat Maassluis in 3d me helemaal niks zegt … Amsterdam was wel heel lang … , is nog steeds me hobby … Wil je het allemaal een klein beetje goed doen, dan gaatn daar zeeën van tijd in zitten . . . Ik ben in de wieg gelegd voor de witte was en de keuken … Ben nog even vertrokken, doei! Amsterdam, 15 september 2020

  Like

 3. Yep!!! The literature of the sea also. So, befor I die …, I wil read Hemingway, then I wil drop dead, but my docter/medical man is a very young in years and mind, He wil not understand me …
  Alleen al het feit, dat iedereen het bijvoorbaat al beter denkt te weten, daar word ik ook hufterig van … N
  Nou ja! Ik ben er weer helemaal. Amsterdam, 16 september 2020, 15.30 uur … Hollandse Zomertijd …

  Like

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s