Alzheimerkatje . . .

Tante Friet begint even met het belangrijkste: Tijger-Mieppie is 103 à 104 jaar geworden op de schaal van Richter . . .

De wetenschapper zijn er nog niet helemaal over uit. Sommige beweren dat twee kattenjaren gelijk staan met 25 jaren van een mensenleven en dan heeft Tante Friet wel even een calculator nodig, want haar dementerende, seniele hersen zijn niet meer in staat, om dat te berekenen . . .

Betty in Sylt: „Dan was Mieppie 2×25=50 x 21 = 1050 jaar geworden in haar kattenleven. Ze was in het vroege voorjaar van 1999 geboren. Mamma Jos leefde toen nog en vond het géén goed idee, dat je een katje nam . . .“

Wat voor Tante Friet ook een brug te ver was . . . Maar, wij hadden Marijntje, waar zij nog een foto van heeft met Mara . . . , dat zijn in het leven de leuke dingen en meer is er niet, geloof Tante Friet nu maar: ze hobbelt al wat langer mee, dan vandaag . . .

Stond Marijntje beneden te miauwen, dan lieten wij de wasmand zakken, waar ze in sprong, zodat wij haar naar boven konden trekken . . . Mamma Jos stond er niet alleen voor: Zij had twee mooie dochters die haar in het huishouden hielpen met de afwas en Marijntje. Toen Mara ook nog kwam, werd het een beetje te vol op één hoog 175 FerdinandBolstraat . . . Tante Friet dacht: Ik ga naar Zandvoort aan de Zee, dan hebben jullie van mij géén last. Maar goed: ho-re-ca bleef wel horeca waar ze volkomen werd uit gezogen . . .

Vijfentwintig kilo afviel . . .

Moet ik er een kutgedicht van maken: In Zandtvoord scheen iedere dag de zon, ze bleef er buffelen tot ze niet meer kon.

Gelukkig huurde Mamma Jos in Zandvoort, zodat ze iets te eten had, voor haar kinderen had zij haar allerlaatste dubbeltje over.

Die kleine schat kon lekker in het pierebadje spelen en spetteren tot de vloed opkwam, ze was de allerliefste peuter, wat staat als een huis.

Blijf er vanaf met jullie geile typhus-treiters, want ik ben in staat om jullie allemaal na vijftig jaar nog steeds te vermoorden.

Hilter had sterke vrouwen nodig, om het Derde Rijk waar niets meer van over was, weer op te bouwen.

Betty in Sylt: „Rustig nou!!! Het is veelste mooi weer weer . . .“ Bel 112! Dat Gestoorde Wijf maakt zich na vijftig jaar nog steeds kwaad!

Mag ik foto’s gaan downloaden? „Schrijven wil nog wel lukken,“ brulde ze arrogant . . . De rest . . . , ongestructureerd . . ., zonder begin en einde . . .

Oh, MAN!!!

Tante Friet komt er niet meer uit, haar fotobestand is propvol denk ze . . .

Peter: „Je moet giga-bites kopen!“

Dat brulde hij naar me vanaf Terschelling, klom helemaal naar boven in de Brandaris en begon een liefdeslied voor me te zingen. Echt waar!

Betty in Sylt: „Jij bent gek“ „Maakt géén flausaus,“ zei ze: Zij was gek geboren, altijd gek geweest, dat Gekke Wijf Van Amsterdam is gek gebleven tot ze uiteindelijk, als een normaal mens stierf . . . Dan kan dat gekke wijf blijven bloggen totdat zij één ons weegt . . .

Betty in Sylt: „Géén hond die je leest, zonde van hun tijd . . . Hierbij komt nog, dat je véélste gretig publiceert. Je moet het eerst eventjes laten rusten.“

„Nee!,“ schreeuwde Tante Friet, “ want het komt op als poepen en dan trek ik die hap ook minstens drie keer door.“

Betty in Sylt: „Doe effe normaal!“

„Oké,“ zei tante Friet en ging een foto maken van Miipi in het zonnetje.

E L F R I E D E

Altijd en overal problemen!

2 Gedanken zu “Alzheimerkatje . . .

 1. Ook in India heb ik een fan, maar me eerste versie was gisteren dus 11 keer bekeken: China, Japan … , ‚all over the world!‘ Ik denk dat ze de foto’s van Tijger-Mieppie leuk vinden . . .
  Moet ik de hele wereld laten weten, dat Hendrikje de Brave bijna van de keukentrap afviel, dat we de moed al hadden opgegeven?
  De vierde keer deden we het op mijn manier: Ik drukte het rolgordijn rechts vast en hield het daar stevig vast. Toen het gordijn aan de linkerkant ook bleef hangen, had ik de linkerkant opnieuw goed opgehangen, maar het kettinkje hangt niet recht naar beneden. HIJ HANGT! Daarmee is alles gezegd, zonder 112 over de vloer …
  Anders bellen we nog wel, als ik tot de Kerst moet wachten duurt zo lang …
  Waar zijn me kattentabellen gebleven? Dus: Na zes maanden is een kat 10 jaar. In 2000 was Tijger-Miepie 15 jaar. In 2005 was my cat 40 jaar, she was 56 years in 2009 and like me 76 jaar in 2014 . . . In 2019 was Tijger-Mieppie 100!
  Ze is honderdvijf jaar geworden omgerekend, dus was ze al dementerend in 2016, want toen werd ze in het vroege voorjaar 80 jaar jong . . .
  Moet ik een lijst voor je typen van 22 jaar, verder gaat die lijst over de kattenleeftijden niet … Dus, kom niet bij me ankakken met: „Mijn Katze aber …“ „Onze Keta werd 50 en jij bent een stomme hoer.“
  Ik zou het graag over willen doen . . .
  Amsterdam, 19-9-2020, zaterdagmiddag 14.05 uur … Amsterdamse Zomertijd … Doei!

  Gefällt 1 Person

 2. Zitten ze bij WordPress in San Francisco met viltstiften te knoeien. Ik heb alles in het groen, daar moet je het maar mee doen …
  Betty in Sylt heeft gelijk: „Wachten met publiceren! Minstens drie weken, want als jij op zijn minst drie versies schrijft van elke blog, die elke keer moet corrigeren op type fouten, dan raakt alles overbelast: de glasvezelkabels door de oceaan en de wifi’s van de ene naar de andere server … Zo zie ik dat voor me; Mijn geblog gaat de hele wereld over, van links naar rechts en van beneden naar boven, van New York naar San Francisco met vele tussen sprongen …
  Hendrikje de Brave heeft er een klein beetje verstand van … Ik weet niks, kan niks, doe niks, kan zelfs niet schijten … Koffie gedronken rond 17.00 uur en toen werden me dunne & dikke darm van schrik klaar waker, dan heb ik aandrang tot zes uur `s-ochtends.
  „Ja, kijk mevrouw de Laatbloeier uw receptje. Volgende patiënt!!!“ Dat deuntje ken ik nu wel … Als ik morgen sterf zal het ze een rot zorg zijn, alleen jammer dat het dan niet meer schuift …
  Zeikwijven! Zo ver waren ze nog niet in de HuisartsenpraktijdHaarlemmerpoort.nl … „Nee“ 19-9-2020

  Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s