Zuletzt …

„Was het weer vergeten . . . ,“ zei tante Friet terwijl zij diep nadacht . . .

Betty in Sylt: „Je wilde die tabel van de kattenleeftijden op schrijven.“

M a u

 • Kat———…………..mens——————–katje——————–mens
 • 3 maanden = 5 jaar —————–11 jaar ==== zijn 60 mensenjaren
 • 6 “ = 10 “ ==========12 jaar„„` “ 64 „
 • 1 jaar = 15 “ ~~~~~~~~~~13 jaar****** “ 68 „
 • 2 jaar = 24 „~~~~~~~~~~ 14 jaar ~~~~~~“ 72 „
 • 3 jaar = 28 “ ~~~~~~~~~~15 jaar ~~~~~ = 76 „
 • 4 jaar = 32 „~~~~~~~~~~ 16 jaartjes jong is 80 in mens jaren!
 • 5 jaar = 36 “ & 17 kattenjaren zijn 85 mens-jaartjes.
 • 6 jaar = 40 “ & 18 “ “ 90 „
 • 7 jaar = 44 “ & 19 “ “ 95 „
 • 8 jaar = 48 “ & 20 “ “ 100 „
 • 9 jaar = 52 “ & 21 “ “ 105 „
 • 10 jaren = 56 “ & 22, dan zou ze nu nog leven en in het vroege voorjaar van 2021 honderdtien . . . Kijk, ze zegt het met haar oortjes, die lens is tè dicht bij, maar het was mijn prof. Fotomodelletje en nergens bang voor . . . Éénentwintig is voor een katje geweldig . . . De algehele Marcanti-katten-clan heeft zij ver overleefd . . . Haar broer bij Petra bij mij op de Kop van Jut was ook opeens weg . . . We denken, dat hij door honden of andere katers is opgejaagd en de Jan van Galenstraat niet had overleefd . . . Misschien, lag hij ergens gewond dood te bloeden in de bosjes . . . Daarom moet je je kat laten chippen, ook al is hij morsdood aangereden, hij kan gescannt worden en dan weten we iets . . .
 • Bij de egyptian magic waren het goden . . . , gingen gebalsemd mee het graf in . . .

Dus, in 2009 zat die kleine schat van me al over de helft, ze kon slapen waar ze wilde: Op elk plekje, in ieder hoekje, bij Hendrikje op bed of ze kwam bij mij, maar dan moest ik er op een gegeven moment toch weer uit en de slaapkamerdeur voor haar open maken . . . Ja, ze ging wat eten en drinken . . .

Pissen & Kotsen en Keutels Poepen

O, man! Ik zie d`r nog zó zielig zitten met haar staartje in de urine. Ze kon haar staart niet meer omhoog houden, alles werd vies en nat . . . Ze was niet dement, begreep heel goed, dat ze zo niet bij me kon kruipen . . . Ze had twee pisbakken en twee poepbakken, wat samen vier bakken zijn, maar op het laatst was ze de kluts wel kwijt en poepte ze onder de tafel of ze kotste onder me bed . . . Op haar manier hield ze rekening met mij en wilde ze de woning schoon houden . . .

Mocht je dure vloerbedekking in huis hebben, dan moet je er wel rekening mee houden, dat katten kotsen & sproeien . . . Op me keukenbank had ze ook één keer gepist: „Ik woon hier! Dit is mijn keukenbank . . . Gelazer in de glazen . . . ,“ is wat ze daarmee wil zeggen . . . Haar territorium, niet alleen de keuken, maar het hele huis, met het balkonnetje vooral was allemaal van haar . . .

Tant Friet had éénentwintig jaar een kat en om nu te kunnen zeggen: „Ze is doctorandus in de kattenkunde.“ Nee, echt niet! Ze zat met haar handen in haar haar, Hendrikje de Brave maakte in die lockdowntijd met de dierenarts een afspraak, die je ook liever zagen gaan, dan komen . . . Zij kreeg daar géén college . . . Ze wilde Tijger-Mieppie niet meer laten onderzoeken, om te weten te komen, wat er nu aan de hand was . . .

Elfriede, begreep niets van Tijger-Mieppie . . .

Me hele tabel zakt als een plumpudding in elkaar, als ik het publiceer.

2 Gedanken zu “Zuletzt …

  • Ja … , tasten in het duister … Als ze erg lekker had gegeten: plakjes rosbief en blikjes zalmmouse … Weet de naam niet een meer … Courmetjes … Dan kwam ze naar me toe, zat naast me voeten te likken baarden en na te genieten.
   Dat gedrag leer je van de leeuwen en leeuwinnen op die natuurseries …
   Op een bepaald moment gaat de leeuwin met haar welpen weer naar de groep en wacht lijdzaam en geduldig af of de vader zijn welpen niet verslind …. Alle zusters en tantes moeten haar ook accepteren en dat doet ze door op jacht te gaan en een stevige buit te scoren …
   Wat dat aan gaat, zijn het net mensen. Je zet een nieuwe Mercedes voor de deur en we zijn totaal uitgeluld … Amsterdam, 24 – 9 – 2020

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s