Stront Aan De Knikker

„Een hoop gelazer in de keuken,“ zegt Tante Friet altijd, want het gaat geld kosten: De Grimburgwal is van de Universiteit Amsterdam en de gemeente Amsterdam heeft alleen de unieke lantaarnpalen en balusters uit het eeuwen, oude, diepe en het omgewoelde grachtje gered . . .

De ingestorte Grimburgwalle kade . . .

Moet de universiteit ook betalen? Dus, dat blijft tot in alle eeuwigheid geschuivel van het kastje naar de muur: Het enigste, wat ze op het Amsterdamse stadhuis goed kunnen en gesjoemel met het belastinggeld of de unieke lantaarnpalen uit 1847 en de gietijzeren balusters verdwijnen gewoon op klaar lichte dag in het criminele circuit en blijven dan vijftig jaar onder de radar . . . Duikelen vervolgens in London op, als tuin ornamenten . . . En, Arthur Brandt volgde de sporen via . . . , via . . .

„JOEPPIE DE POEPPIE !!!“

„Zo geil! Zo`n oer oude lantaarnpaal achter in je tuin en drie stuks is helemaal te gek . . . Wat in de tuin van Jacky helemaal niet zou misstaan,“ dacht ze . . .

De wallenkant stortte 1 september 2020 in en Amsterdam plaatst er een veiligheidsconstructie tegenaan en omdat alles is afgezet, kan je er niet bij komen . . . Het blijft behelpen in die oude binnenstad, die dag & nacht ijzerscherp en zeer frequent, wat jij wilt, wordt gemonitord, omdat alle bruggetjes en walletjes van de omliggende middeleeuwse kademuren het niet meer redden anno 2020 . . . , 2021 . . . , 2022 . . .

Het is net zo iets als dood gaan: Je sterft iedere dag een beetje . . . Op me tachtigste, als alle dieren, insecten, vogels en poesjes zijn uitgestorven en er van de stad . . .

Ik wil jullie niet eens tot me honderdste lastig vallen . . .

ECHT NIET !!!

Kortom: Amsterdam is passé en gaat niet meer mee in de vaart der volkeren . . . „Ja, daar benne we mooi klaar mee,“ dat zeg ik . . .

Tante Friet heeft een dikke duim, maar ze zoog er de afgelopen vijfenzeven- tig jaar niet meer op . . . „Maakt géén ‚flausaus‘, als ze d’r bek maar houdt,“ en dat doet ze niet, want op 14 november, om 10.30 `s-ochtends gaat zij naar een archeologische lezing in de Zuiderkerk op de Wallen en wilde het Archeology Museum Allard Pierson bezoeken, op de Oude Turfmarkt 127, om de hoek van de Grimburgwal . . . Ja, Ouwe Binnenstad, hè . . .

Dus, die dikke reet ^hierboven< van haar op de fiets en aan het einde/begin van de Haarlemmerstraat staat de Haarlemmerpoort . . . Zo fietste ze altijd naar de binnenstad: Nieuwendijk, Bijenkorf, C&A’tje en weer langs het Spui door de Boekenmarkt en het hofje, terug de gracht weer op. Zij vond het héél gewoon. Géén idee, dat er mensen waren, die er tien jaar van hun leven voor over hadden . . . Rembrant, Van Gogh, http://www.allardpierson.nl alles binnen hand bereik en toch ontvlucht iedereen de stad . . .

De Werf bij mij aan de overkant is gerenoveerd en je kan er nu een appartementje kopen voor 50 plussers en ook op het Food Centre Amsterdam is de verkoop van koopwoningen gestart in september.

Kortom: die Trut is altijd in Amsterdam op vakantie . . .

Ja, zij kon die Professor dr. Jerzy H.G. Gawronski nog van de Amsterdamse Vereniging * http://www.amsterdamhv.nl * . . . Ze waren alweer driftig bezig, maar Tante Friet doet niet meer mee . . .

En, toen was er géén geld meer in de pot . . . Zij, dus Tante Friet of te wel: Die Ouwe Geile Kattemie! Blijven we wel een beetje bij de les? Ze doet dus Amsterdam van binnen en van buiten en kan niet alles en die Stinkende Ouwe Slet liep die Grijze Gribus alleen maar in de weg, met haar tè lange donkere haren . . . Ja, ook dat was weer een brug te ver, hoor . . . Stel je voor die Gore Ouwe Stinkende Slet kreeg wat aandacht . . . OH Man . . . , het was daarzo in Noord nog erger dan hierzo op de Kop van Jut . . .

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

WAT WOONT DIE GEILE KATTEMIE ER MOOI . . .

BETER?

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s