Kleiner Mecki….

Met foto graag van Mecki de Kleine . . . Het is een verjaardagscadeautje.

Nee, geen kevertjes of bloemen, behalve de klaprozen natuurlijk . . . , de bovenste foto is in Leiden gemaakt en ik kan hem misschien . . . , die lantaarnpaal is nog mooi antiek, dus die jatten we ook als tuin verlichting.

In die ouwe binnenstadjes kom je nog wel eens iets tegen, maar we willen zitten want de pizza’s bij Domino waren goedkoop en de hele stad lag vol met pizza dozen . . . We hadden kibbelingetjes met patat gescoord . . . Ik kon niet meer . . . Eerst op excursie met Hanneke en Hendrikje de Brave kon me natuurlijk weer nergens vinden. In Haarlem ook. Ik appen: „Ik zit voor het raam bij de Hema!“ Ik moest pissen, was op de Grote Markt bij de VVV en vroeg of ik even kon pissen . . . „Mevrouw, daar is de Hema, gewoon recht doorlopen.“

Hendrikje de Brave: „Dr benne wel vijf Hema`s in Haarlem.“

Tante Friet: „Klootzak! Ik kan niet meer op me benen staan!,“ en daar ging ze weer . . . , over de Grote Markt en links rechtdoor en bij de waag kwamen we elkaar tegen. „Ik sta voor het Teyler Museum,“ zei hij en wil meteen weg, anders mag ik weer een boete betalen: Fout parkeren, ik moet in de parkeergarage parkeren . . . “ Op het nippertje scheelde dat weer een meier en onderweg kregen we een stortbui . . . Die ons bijna van de weg af spoelde bij Halfweg . . . Nee, we waren niet naar IKEA gegaan voor een prakkie: We waren aan het overleven! Ik stiekem blij, dat ik niet met die jongen nog eens op sleeptouw moest in Haarlem . . .

We gaan nog eens naar het Frans Halsmuseum, Groot Heiligland 62, tel. 023 – 31 91 80 – Sinds 1913 gevestigd in het voormalige Burgerweeshuis = een 17e eeuws gebouw met vier vleugels, rondom een in de Franse stijl aangelede binnentuin. Er is ook nog een nieuwe vleugel voor moderne kunst. Dan zijn er ook nog dependances in de Vis-, & Vleeshal op de Grote Markt en de Sint Bavo is ook schitterend met een geweldig orgel . . .

Museum De Preekstoel in Haarlem hebben ze opgeruimd: Rommel uit de kerk . . . , wat nu dus moskeeën zijn geworden . . .

HET TEYLERSHOFJE AAN DE SPAARNE . . .

Effe klunzen tot ik een ons weeg. * http://www.einfachtilda.wordpress.com *

Amsterdam, woensdag 16,55 uur . . . Hollandse „Zomertijd“ . . .

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s