Amsterdam

Dit is dus de mooiste brug van Amsterdam: Dé Magere brug over de Amstel en als je daar niet over hebt gelopen, was je niet in Amsterdam. Amen!

Museum Hermitage vanaf de Blauwbrug over de Amstel.

Nieuwe Herengracht en de naam van de ophaalbrug weet ik even niet meer, maar omdat het een ophaalbrug is weet je meteen: dit is antiek Amsterdam . . .

Dit is de Mozes en Aronkerk en we zitten een beetje in de Jodenbuurt, Rembrandt woonde er . . . Ja, naast de Vlooienmarkt, omdat vroeger veel tweede handse spullen op straat werden verkocht. Daarom, had Rembrandt ook zoveel spullen: Hij wilde alles hebben, zoals prachtige stoffen en uitheemse dingen en skeletten . . . Ja, ik duik wel in de boeken . . . Er is een museum van: Het Rembrandt-Huis op de Jodebreestraat . . .

Langs de Amstelkade naar de Blauwbrug en daar stond ik lang te fotograferen aan alle kanten:

Dit is mijn lievelings hoekje aan de Keizersgracht . . .

Met het stadhuis van Amsterdam en ik ga maar door . . .

Om het af te ronden . . . , het Reguliersgrachtje en wat mij zo stoort aan Amsterdam zijn die lelijke nieuwbouwgebouwen midden in de oude stad, zoals het nieuwe stadshuis: Vreselijk! Maar er moest een metro komen en snelwegen . . . Kortom: We gingen gewoon mee in de vaart der volkeren. Ja, doet effe een stappie terug zeg, want met die coronacrices schiet dat ook niet op, hè . . .

De oude Jodebreestraat is helemaal verschrikkelijk. Nee, het huis van Rembrandt hadden ze nog net niet afgebroken: Hoe is het mogelijk! ZEIKERS! OUWE PISNICHTEN!!!

E L F R I E D E

Ein Gedanke zu “Amsterdam

  1. Hopelijk heb ik Peter zo een klein beetje kunnen bevredigen . . . Ik pleur van Amsterdam er alles uit, hoor . . . Dan moet ik nu even gaan opruimen naar 97 % op me fotobestand. Wat moet ik doen? Gia bites kopen bij WordPress voor me fotobestand? 100% propvol er is ook niet meer doorheen te komen en eigenlijk kan de helft weg, want stel je voor ik koop er gia-bites bij en ik zit voor op 200% . . . Nee, daar is niet meer doorheen te fietsen, dat duurt uren en uren . . . Amsterdam, 31 oktober 2020
    Elfriede, en ik zou graag feedback willen hebben van mensen die het zelfde probleem van een prop en overvol fotobestand hebben.
    Natuurlijk, zoek het effe lekker zelf uit en ze laten je gewoon aan modderen. Ik ga wel weer opruimen.

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s