Tante Friet

Ze is er niet echt kapot van, maar dit is haar uitzicht op de Kop van Jut en iedereen vindt dat ze er heel, erg, mooi woont. Alleen met de buren heeft ze het niet zo getroffen: Jaloers tot op het bot, dat heb je meteen in sociale huur woningen . . . , hè . . .

Je viert bijvoorbeeld gezellig je verjaardag, dat was nog in 2005, als tante Friet het zich niet vergist, te samen met Sonja die zwanger was van haar eerste en laatste baby . . . We waren in april al naar het Tuincentrum geweest: Hendrikje de Brave met tante Friet, dus . . . Waarzo zij van haar man mooie planten mocht uitzoeken, om haar balkon gezellig mee op te frissen . . . Dus, word zij nu nog steeds getreiterd door alles rondom haar heen, want dit was te gezellig en deed stekende & blinde pijn van woede, afgunst, nijd, haat, kinnesinne en jaloezie aan al hun ogen, hè . . .

Kijk, de schotel bij de buren is altijd vetter, hè . . . Wat ook zo lastig is, is dat bij de buren altijd de regenboog staat en nooit ooit bij jou, hè . . . Die pot met goud, zal dus altijd bij hun voor de deur staan en nooit ooit bij jou voor de deur en als er dan géén regenboog boven hun huis staat, is het gras er altijd wel groener, hè . . .

Dus toen ze hier kwam wonen, viel ze ook meteen voor het mooie weidse uitzicht, de Reigersbergerstraat was nog het domein van de Gemeente Amsterdam waar allemaal rioolbuizen lagen op gestapeld . . . De Kop van Jut was overigens een opslag plaats voor sleurhutten geweest. Je huurde dan een parkeerplek op de Kop van Jut, waar ook altijd kermis en circus was (dus voor 1983), dat weer wel en op het aller voorste puntje stond dus die Kop van Jut, hè . . . Valt het kwartje? Nee, dat Kutwijf spoort niet, hoor . . . Die Ouwe Trut zuigt het uit haar duim . . . Daarom, is schrijven zo ontzettend moeilijk, want iedereen zit in zijn eigen harses en weet alles bij voorbaat al beter . . . , nog voordat die Ouwe Trut iets heeft geblogd, hè . . . En dan probeert die Ouwe Trut het nog maar weer met ouwe foto’s, om daarmee de hele kluit mee om de tuin te leiden, dus . . . Ja, voor alle duidelijkheid, hè . . .

Dus, ze had een mooie weidse blik op de Kop van Jut en begon het enthousiast gezellig te maken en de ramen lekker te lapppen en dat kon allemaal niet, daar stoorde iedereen zich ontzettend aan. Kutwijf had het helemaal gedaan: BLIND VAN JALOEZIE!!!

OOK AL HADDEN ZE ALLEMAAL EEN HET ZELFDE UITZICHT, HÈ …

Die trut naast me kon gelukkig in dit corona tijdperk een woning scoren, omdat er géén toeristen meer naar Amsterdam kwamen, dus Amsterdam komt nu naar jullie . . . Hoe ze te keer ging: „Het is een benedenhuis en ik heb een achtertuin.“ En tante Friet zei: „Wat geweldig, dan kan je daar lekker schoffelen, wieden en planten en je er helemaal in uitleven.“ Haar haar had ze paars laten verven met een blauwe zonnebril, amper vijfentwintig en altijd en nog steeds bang dat ze iets te kort kwam . . .

Lul de Behanger boven me moest naar het ziekenhuis hoorde ik van Edith, een buurvrouw in het blok ernaast en tante Friet hoopt van harte dat hij er sterft aan het coronavirus . . .

Hoera! Ze bouwt meteen een feestje . . . Kutwijf heeft ook een keertje mazel . . .

„Het kwartje is gevallen?,“ vroeg ze op ongelofelijke toon . . .

Die Ouwe trut woont er al sinds 1984, ook al is dat seniele, dementerende ouwe Kutwijf helemaal van het padje, hè . . . Zij werd toen veertig en dat is gemakkelijk te onthouden . . .

Maar, als de algehele goegemeente het beter denkt te weten, hè . . . Dan hoopt zij van harte dat ze er allemaal een intellectueel orgasme van krijgen. „Ja . . . , lukte het?,“ vroeg ze nog en voegde er aan toe, dat ze dan allemaal toch nog een beetje gelukkig waren in dit Coronatijdperk.

„Zeikers!“

Teringwijf met het geweldige uitzicht waar ze zich altijd aan ergerd en dit is nog heilig . . . Papier hier! Papier niet daarzo! Afval scheiden a.u.b.

Natuurlijk, het zijn stomme toeristen, hè . . . Bij hun is alles anders, hè . . . Nee, ze zijn niet duurzaam bezig, hè . . . Kijk, dat zijn dan ook buren en dan kan je ook de pleuritus krijgen en nog meer kankerziektes . . . Zo en niet anders werkt het . . .

Jouw kunnen ze tot op het bot jennen, zuigen en sarren, treiteren met waterpistool gevechten: Zo leuk! Kom niet aan hun kinderen, hè . . .

Ze moet hier echt weg! Ze is alleen bang dat de van de regen in de drup komt, want mensen zijn overal het zelfde . . .

Ein Gedanke zu “Tante Friet

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s