Westfries Museum in Hoorn & groententaart

Eventjes kijken, hè . . . Was er niet kapot van, omdat ik de hele wieken erop wilde en niet een halve wieken . . . Nou ja, Kutwijf spoort zo-wie-zo niet . . .

Oké . . .

In het Westfries Museum met de familie Coen en die hadden nog in de Warmoestraat gewoond . . . In hun tijd (eventjes googelen!) de hoofdstraat: dé aller-chiqueste-en-duurste-straat van Amsterdam. Geen hond die zich dat tegenwoordig realiseert, want het is nu zo`n naar urine stinkend achteraf steegje geworden . . .

Misschien, kan ik achterhalen waar . . . , niet zo precies dus . . . , omdat ze destijds geen huisnummers hadden, maar gevelstenen. Je woonde dan in de Walvis of de Drie suikerbroden . . . Op de Zeedijk staat nog één houtenhuis uit die tijd en dat was het dan . . . Pas veel later moesten de gevels van steen zijn, wegens brand gevaar . . . Ja, het bleef een ontvlambare buurt, dat weer wel . . .

Rembrandt, woonde destijds buiten de stad, dat had ik uit geplozen. Voorbij de Munt en buiten de Singel, dus . . . Als je het weer beter denkt te weten, kom ik je wel even in elkaar trappen.

E L F R I E D E

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s