Etnofilosofie

Dus . . . , wij eenzamen . . .

Ook ben ik altijd ontzettend lastig geweest, tot op de dag van vandaag: altijd lastig, pas ook helemaal nergens tussen en ook al was ik nog zo ambitieus:

Het was echt helemaal nergens voor nodig . . .

Wat tante Friet allemaal niet geprobeerd heeft, wilde zelfs kapster worden en ze begreep niet . . . , dat ze daarvoor eerst naar de Kappers-school moest. Niemand die het haar vertelde . . . Vooral toen ze nog in de Ferdinand Bolstraat woonde liet iedereen d’r maar aanklooien, dat het een aard had. Zij denkt dan aan haar professor in emiraat, euh . . . prof. dr. Maarten van Buuren . . . , die schreef dat hij zo’n exitentiële crises had. De titel van zijn bestseller is: ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ ondertitel ‚Het leed dat leven heet‘ . . . Ouwe lul! Denkt tante Friet dan „Wees blij & en vooral gelukkig, dat je niet als kutwijf op de wereld was gekomen!“

Als zij dan ook maar ergens heel eventjes . . . , maar . . . , een . . . , klein beetje . . . , succes . . . , in scheen . . . , te hebben . . . Ja, dan kreeg ze alle Kanker-Bitches onmiddellijk over zich heen, die haar dat ook nog, voor nog géén enkele millimeter gunde: Nee, het licht gunnen ze je zelfs nog niet eens in je ogen . . .

„Wijven zijn bitches, ze zullen het altijd blijven, dat verandert niet.“

Voor mij is & blijft het altijd en eeuwig een groot raadsel wat die Klootzakker in die Typhus-Wijven zien . . .

Ze werkte in de keuken van een ouden van dagen tehuis, dat was goed genoeg . . . , op een boerderij, als hulp voor de boerin . . . , in hotels . . . , ging naar de Moeder-mavo om talen te leren en als ze dan dit feit aan een maatschappelijke werkster vertelde, zei die: „OH! WAT GOED VAN JE!“ Trut Hola zoveel in de bocht. Op me vijftiende had ze klaar moeten zijn met mulo of ulo . . . Zeikers!

Was helemaal nergens voor nodig: Huishoudschool was goed genoeg en die had die trut dus ook niet afgemaakt . . . Ja, daar was ze véélste stom voor, hè . . .

 • Wat een typhus-harses, ze heb al een snor en die baard zit er aan te komen . . . Ja, daarvan worden we bloedje geil! „Vertel mij wat!,“ gilde tante Friet.

E L F R I E D E

Ein Gedanke zu “Etnofilosofie

 1. En dan komt de waarheid ook een keer boven tafel en dat vindt hij niet leuk …
  Waarom, moet je altijd in zo`n juich humeur of stemming zijn? Als je goed schrijft over je kutleven, vind ik dat beter dan al dat slappe gezeik . . .
  „Ja, geleerd van de Zeerweledelhooggeleerde prof. dr. in emiraat de heer Maarten van Buuren …
  Jammer, dat hij niks meer doet op de automatische piloot, want dat kon hij goed, was zijn hele leven hoogleraar en hij hield van filosofie in een roman of verhaal of van een roman met een filosofie … Leuk, hè … ,“ riep ze enthousiast …
  „En wat nou … ,“ vroeg ze aan al die Kanker-Wijven en zei: „Je bent zelf een hoer!“
  Elfriede, 21 november 2020

  Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s