Amsterdam de meest sexy stad van de hele wereld

Dit jaar ging het niet door, maar waar ter wereld hebben ze Gay Pride over de grachten, hè . . . , die bedoelt ik . . . Nu is er weer een hele discussie opgedoken, omdat Youp van `t Hek ontzettend graag het woord ‚homo‘ gebruikt in zijn cabaret voorstellingen . . . „Oooooooooooooooooooh, stoute Youpy!“ gilde iedereen, „dat is discriminerend! Dat moet je schrappen, hoor . . . Je bent kwetsend bezig Youpy!“

Youpy: „Nauw, ik woon er anders mooi van.“ En uitgeluld ben je . . . Youpy, mag en kan alles en gooit er nog een kwak schuine bagger bovenop. „Mevrouw, u weet toch wel in welke voorstelling u zit? Of bent u gewoon met het bedrijfsuitje mee gegaan? Na de pause gaan we pijpen, beffen, rukken, neuken, naaien en snaaien: Ik waarschuw maar even, dan kunt u nog net optijd lijn 10 halen naar Totebellum-op-Zand, hè . . . , “ riep hij en heel Carré piste in zijn broek.

Zó . . . , voor al me buren die ontzettend bang zijn, dat ze iets te kort komen: dit was Kerst 2018 en dit jaar ga ik het weer maken . . . Groentenragú op een tortilja . . . Ik dacht eerst, om me buurvrouw te bevredigen, vier ik Kerst in een vijf sterren hotel, dan voldoe ik aan haar standaard eisen, hè . . . Maar, helaas pindakaas! De horeca is overal dicht dit jaar, hè . . . Truthola in de bocht! Het zijn gewoon ordinaire criminelen van het laagste & aller ergste soort . . . Hij werkt in de bouw en dan weet je het wel. Ik hoef je niks meer uit te leggen.

Hele prettige kerstdagen en voor 2021 geen corona pandemie meer!!!

Tijger-Mieppie 1999 t/m 2020

E L F R I E D E

5 Gedanken zu “Amsterdam de meest sexy stad van de hele wereld

  • Effe een kleine pauze. Ik maak er geen poppenkast van, maar wil de keuken wel schoon hebben en wat wasgoed wegwerken. Als ik me leven over mag doen, word ik géén huisvrouw meer … Nee, die werken niet, zitten de hele dag te bloggen, hè …
   Als je een-of-ander kutbaantje hebt, waarbij je de hele dag op je reet kan blijven zitten, dan werk je pas, want je verdient er tenminste geld mee … Ja, dan werk je pas en op mijn leeftijd … Heb je even?
   Wat is het leven? Het leven is één grote desillusie … Zo, ben niet in de stemming om gezellig te bloggen.
   Amsterdam, zondag 13 december 2020

   Gefällt 1 Person

   • De boel even weer aan kant, dat moet ook gebeuren. Huisman ben ik jarenlang full time geweest, en nu ben ik het part-time. Dat laatste scheelt toch! En ouderwets ook nog, hoor, met de hand afwassen, jawel. Vroeger kwam er vaak ineens zo’n vent de keuken in en die zei dan: hebt u kloofjes in uw vingers? Of: maar wat doet u nou mijnheer? Bakken in margarine? Nee! Daar hebben we nu Croma voor. En dan kwam er wéér een andere vent in beeld en die zei: ‚Laat die man een happie meeeten!‘ Zat ik met het halve reclamebureau aan tafel. Ik heb wat gehaktballen gebraden in die tijd. Als ik mijn leven mocht overdoen werd ik leraar geschiedenis. Maar dat is weer een heel andere verhaal.

    Gefällt 1 Person

 1. En nu? Ben je gepensioneerd en dacht je: Ik ga boeken op de markt brengen.
  Ik wilde ook altijd iets artistieks doen op een reclame bureau . . . Werkte wel in een decorstudio, maar dat was ook verschrikkelijk, was er de opruimtrut … , zoiets: Helemaal onderaan: met een afdelingschef, daarboven een manager en ik mocht zeefdrukken en als ik er was gebleven, was ik nu nog aan het zeefdrukken … Dat is de maatschappij en had niets artistiekerigs.
  Soms, denk ik: Ik mocht niet met me kop boven het maaiveld uitkomen en iedereen hield me er onder, want stel je voor ik ging me iets verbeelden . . . Dat kon niet!
  Iedereen-en-allemaal, hadden ook van die ellebogen met eelt erop, van hier tot Tokio . . . , ik kwam nergens aan de bak: Nergens! Wel via Randstad kreeg ik leuke baantjes en dat deed ik gewoon, terwijl ik de papieren er niet voor had.
  Ik had een type diploma! Kon op me luie reet zitten typen: Klaar . . . Daar verdiende ik veel geld mee … , maar ik heb het alleen thuis tot huishoudmanager gebracht en deed de was, streek overhemden en zette een prak op tafel . . . , ja . . . Ik wilde gewoon me eigen baas zijn op een gegeven moment, was dat ellebogenwerk zat.
  Kortom: Twaalf ambachten en 100.000 ongelukken, waar je niet echt vrolijk van wordt . . .
  En dan had je dat ook nog: Iedereen wist het altijd beter en vertelde je wat je allemaal had/hebt te moeten. Dat hielp echt, hoor . . .
  Yvonne: „Friet! Als je haar maar goed zit.“ Laat ik maar wat aan me haar gaan doen . . .
  Tante Friet, maandag 14 december 2020

  Gefällt 1 Person

  • Alleen Peter komt nog eventje langs . . . Me blogs waren nog lang niet klaar en ik kan niet van me Duitse fans verlangen, dat ze nog eventjes terug kijken . . . , dat is veelste veel verlangt . . .
   Ik zit wel uren lang te klooien en denk dan: Godzeidank had ik die geveltjes gefotografeerd, want de computer weet alles weer 100 beter, hè . . . Doe ik het IJ, want ik ging naar Noord: Nee, voor géén meter!
   Nu moet ik eerst even kijken of ik op me fotobestand nog wat ruimte over heb. En Giga Bite’s!? Wat is dat? WordPress had de aque met 3 giga bite’s opgeladen, zodat ik nog wat kan grasduinen voordat de boel op slot gaat?
   Wordpress: „Mevrouw, u moet eerst betalen, dan kunt u verder bloggen. En bedankt!“ Dat zal het zijn, dat zal het wezen, anders weet ik het ook niet.
   Begon pas na me zeventigste te bloggen en al die wijven meteen weer in de gordijnen, hè … Gaan ze Amsterdam afzeiken … Ja, Amsterdam is erg ongezellig! Rot lekker op met je hele misjpoge!
   In Amerika heb ik de meeste fans en er zijn er bij, die tien jaar van hun leven ervoor over hebben, om van Rembrandt het Joodse bruidje te kunnen zien. Zal ik Rembrandt bloggen? Ja, anders moet je daarvoor wel naar die Ongezellig Mokumse Kutstad, hè . . . Elfriede, 14 december 2020

   Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s