Prettige kerstdagen

Ik laat het hier maar bij: De computer viel weer in slaap en verspringt steeds. Oké . . . , we zijn onderweg naar de Middenbeemster en in De Rijp had ik ook oneindig veel kerstfoto’s gemaakt, dus in december 2015, 2016 t/m 2019 . . . Ben bang dat Kerst 2020 de mist in gaat. „Je pakje had ik al open gemaakt Betty en van al het lekkers is de kerststol nog over. Ik denk: Hoe langer je die bewaard, hoe lekkerder hij wordt en dan smeer ik één sneetje met roomboter, als ik dat dan eet met me ogen dicht, is Mamma Jos er weer . . .

WIE WAREN ER NOG MEER OP SYLT???

Wacht even . . . Ik wil nu best bekennen, dat ik heftig jaloers was, dat ze altijd naar Sylt ging met de feestdagen, maar bij jouw! Daar kon ik onmogelijk aan tippen. Waren Mara en Mie er ook altijd? En nu? Ben je allang blij met wat rust, maar je mag wel verhuren, hoor . . . Hotels mogen in Amsterdam verhuren, maar hun restaurants moeten dicht blijven: Waar gaat het heen met de wereld? Ik wil wel tachtig worden, maar als het zo moet! Laat negentig maar zitten . . .

Jesse Fryter, mijn huisarts is nog erg jong en snapt er de ballen van, krijg ik zo`n chicky van een psych in me mik gedouwd . . . Dat is bij mensen het grote probleem: ze kunnen niet verder denken dan hun eigen neus lang is, hè . . . Ja, de hele wereld draait alleen maar om hun, dat ook nog . . . Terwijl, het zo verfrissend kan zijn, als je eens uit je eigen bubbel stapt . . . Heel eventjes maar, hoor . . . Ik hoop maar, dat ze nu met die lockdown eens ergens tijd voor hebben . . . Alleen nu heb ik nergens trek in: Ja, jammer, hè . . .

Als ik te filosofisch wordt . . . Nee, hebben ze géén zin in: Fotootjes bekijken lukt nog net: Nou, Pik en stevig door blijven rukken, hè . . .

Ik kan alles wel op een grote hoop gooien, maar ik sorteer het per jaar . . . Je kan zelf ook even kijken: ‚Kerstmis‘ van 14 december 2019 is ook heel-erg-mooi, al zeg ik het zelf . . . , ‚Mokum‘ van 1 december 2015, in „Schoonhein in verval‘ van 24 december 2018 lach ik met Tijger-Mieppie en daarbij moet je je realiseren, dat Rembrandt in 1650 de Kostverlorenvaart tekende. Die Hollanders konden er wat van . . .

Betty in Sylt: „Ja, ze waren toen ook al met de grachten bezig.“ Die bedoel ik . . . Die Amerikanen zijn ook in me blogs aan het klooien, want in de jaren vijftig vertrokken er véél Brabanders met grote gezinnen naar de States, daar hadden ze de ruimte. Die grote katholieken boerengezinnen hadden nauwelijks iets te eten en in Amerika was overal altijd werk . . . Later trok de economie in Nederland wel wat aan, maar daar konden ze niet op wachten. Ik ben dan zo’n idioot, die denkt: Doe een beetje rustig an! Ja, in die koffer. Nee, dat kon niet! Dat moest je biechten . . . Je zat aan alle kanten klem, dus ik zou ook zijn vertrokken. Je kent dat: Alles en iedereen die op je let, want iets beters hadden ze niet te doen . . . „Had je het al gehoord van Piet?“

Tante Friet: „Die scharrelt nu met Riet.“ Ze kwamen niet bij elkaar om koffie te drinken, maar er werd geroddeld bij de vleet. Ja, het is van alle tijden . . .

„Als ze denken aan AMSTERDAM te kunnen komen . . . ,

100.000 bruggentjes te ver!!!“

Zeikwijf!!!

Dat Stuk Stinkende Stront uit Groot-Mokum wordt daar erg pissig van . . . Kan je soms wel eens hebben, hè . . .

WWW.RANONKEL.COM

En . . . , ‚De kattenbakken zijn schoon‘ van 6 december 2017 vind ik zelf ook nog erg leuk . . .

E L F R I E D E

6 Gedanken zu “Prettige kerstdagen

 1. In 2015 had ik de mooiste blogs gemaakt van de polder en géén hond … Nee, nu heeft iedereen ook wel wat beters te doen.
  Ik had deze blog nog niet verstuurd en wat denk je?
  Peter: „Vertel?“
  Tante Friet: „Ik hoor Hendrikje de Brave heel zachtjes binnen komen en wat had hij bij zich?!?“
  Peter: „Een prachtig bloemen arragement van Ranonkel.“
  Tante Friet: „Jezus! Hoe wist je dat?!? Ik zei nog zö: KOOP GEEN BLOEMEN! In januari moet ik me lidmaatschap betalen van de: „Vrienden van de Binnenstad van Amsterdam“, als we dan een lezing of een excursie hebben, krijg ik een paar euro’s reductie … Maar, ik kom er nooit of ik vergeet de borrel of ik heb er géén zin in, want al die wijven zie ik meteen denken, hè … „O! Ze moet weer zo nodig! Komt ze an met d`r onderbroek over haar arm … , gaan ze onmiddellijk naast hun man staan, want ik zei iets tegen hem … Ik ben wel rijp voor een psych, maar dat verander je niet meer op mijn leeftijd en zo kan ik nog uren-en-urenlang doorgaan …“
  Kijk, een iets belegen psych, een man dus … , dat vind ik dan wel prettig. Maar, ik word er doodmoe van: Ze zuigen je helemaal leeg en laten je uit geput achter. Wat heb ik er aan? Vooral, als het zo`n Sticky (=
  kuikentje) is van amper vijfentwintig, net afgestudeerd, denkt dat ze mevrouw Boellaard aankan.
  Nou: Zij moet er dus op de allereerste plaats beter van worden en ik kan de kèlére krijgen. Het liefst trapt ze je voor vijf jaar in een isoleercel, aan je handen en voeten vast gebonden, want zij is de baas … Kankerzooitje!
  Amsterdam, 22 – 12 – 2020, 17.40 uur … * Hollandse Wintertijd en de dagen zijn weer aan het lengen …

  Gefällt 1 Person

 2. Dus je hebt bloemen gekregen! Wat lief. Een te jonge psych, ik denk dat dat niet goed is. Ze kunnen heel deskundig zijn, maar je moet ook iets van het leven begrijpen en dat heeft gewoon tijd nodig. Een te oude psych is denk ik ook niet goed. Die veronderstelt misschien teveel levenservaring van piepkuikens. Het is een kwestie van de juiste persoon op de juiste tijd. Zoals altijd eigenlijk. Soms tref je het, soms ook niet. Maar een bloemenarrangement van Ranonkel, dat treft altijd. (Dit klinkt als een héél slechte reclametekst. ‚Genoeg van dat gekonkel? Een bloemenarrangement van Ranonkel! Of: ‚Ranonkels bloemenarrangementen, veel geluk voor weinig centen.‘ Of: ‚Een Ranonkels bloemenarrangement op de vaas? Uw vrouw kan haar tranen niet de baas!‘ Enz. )

  Gefällt 1 Person

  • Die laatste is leuk en ‚Veel geluk voor weinig centen‘ … Die jongen deed zijn best, maar ik wilde meteen foto’s maken, omdat het boeket nog fris & mooi is. Ik draaide de vaas naar alle kanten en had elke bloem gefotografeerd. Met een foto was ik al gelukkig geweest en dan werkt hij niet mee. „Kijk eens,“ zei hij, „je bloemen,“ en liep weg. Ik was in de veronderstelling, dat hij ze ook in een map had gedownload en wilde hem niet eens meer lastig vallen.
   Hij moet weer de geweldige echtgenoot uithangen … Ja, ik had weer vijf politie auto’s voor de deur! Zeikerd! Ik denk, dat hij te bezopen was . . . Komt natuurlijk, omdat hij zo’n kut huwelijk heeft. Ja, hij wel.
   We zien het morgen wel of niet … Welterusten, 23 – 12 – 2020, 3.45 uur …

   Gefällt 1 Person

   • Ik weet, dat ik voor de kat zijn kut schrijf, maar goed … Dus, jongenlui op gelet!!! In de jaren negentig en daarvoor vroor hij, soms heel erg hard en dan voeren er ijsbrekers door de vaart, zodat het vrachtvervoer ruim baan had, als de brug open stond. Als de Beltburg open staat, staan er aan beide kanten lange filés, hè . . . De hele Jan van Galenstraat zat vast … Stom oud wijf, hè … , met haar idiote ijsbrekers … Amsterdam, 23 – 12 – 2020

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s