10.000 handgranaten

Er was eens in een diep & stilverleden een jonge maagd en ze woonde aan het einde van de Ferdinandbol straat schuin tegenover de Oude RAI, die al op instorten stond . . . Zij was op zoek naar haar prins op de witte hengst en die prins was een drummer in een Italiaans orkestje . . . Ze vond zichzelf de aller-aller-grootste Loser van de hele wereld . . . Ach, zo`n jonge blom, al in de knop gebroken, want het gebeurde allemaal op de verkeerde plaats . . . , in de verkeerde tijd . . . , met de verkeerde Italiaanse Drummer met zijn Alfa Romeo . . . , die een zijkamertje huurde op de Centuurbaan . . . , geheel en al zonder perspectieven . . .

Wat?! JA, WAT moest ze met een rond zwervende feestneus? Hoe kon ze zó ontzettend stom zijn? Nauw, `t was niet de eerste en ook niet de laatste keer!!!

Ze verhuisde naar Texel . . . , waar voor een Loser als zij . . . , natuurlijk ook géén plaats was . . . , waar ze in `t Tessels Skèèpeboetje, tussen de schappen, mocht overnachten . . . , niet eens tussen de paarden . . . , want daarmee klikte het ook al niet . . . Ze had prachtige beelden op tv bewonderd van prinses Beatrix die vol passie langs de vloedlijn galoppeerde, op zo’n schitterende gitzwarte Friese hengst . . . , met wapperende manen en een lange git zwarte staart, elegant en vol vuur . . . Echt, de aller mooiste en sterkste hengst van de koninklijke stallen en die Loser wilde zó galopperen langs de vloedlijn . . . , in de duinen . . . , door de bossen en over de Texelse wegen . . . Haar KING op Texel had ze gevonden: En het was haar grote Liefde op het eerste gezicht . . . Zo indruk wekkend en machtig op het aller laatste nippertje van het abattoir gered.

Haar baas was iets belangrijks in de Christelijke Kerkgemeenschap in de Koog of bij de Koog, want het adres is ze vergeten . . . Ook kan zij zich van De Koog niets meer herinneren, want zij kwam er om te werken en niet om vakantie te vieren . . . Zo`n Amsterdamse slet . . . Kortom: Het klikte nergens & ooit ergens . . . , zelfs niet toen ze eindelijk op haar veertigste . . . , met boterbriefje-&-al eindelijk een eigen woning huurde op de Kop van Jut . . . , lag ze onmiddellijk met alle buren rondom haar in de clinch . . . , met iedereen, want zij woonde er zó mooi . . . , maar die Loser of Slet > wat jij wilt < wilde ‚t liefst terug naar de polder en een vissersboetje huren of naar Verweghistan verhuizen . . .

Wat die Loser wilde was, haar buren een beetje leren kennen, die waren daar absoluut niet van gediend!

Veertig jaar tv show van Ivo Niehe

Ze moet aan de bak, gaat de over aanzetten, want ze wil niets missen van ‚Heel Holland bakt‘, waarna ze heel eventjes maar kon genieten van Adèle Bloemendaal, geboren op 11 januari 1933 en gestorven op 21 januari 2017, alsof het gisteren was . . .

Geweldig ook om Wim Sonneveld weer eventjes terug te zien en Rijk de Gooyer, 1925 t/m 2011: Reken eventjes uit, hè . . . Ook het leven van de komiek Jonny Kraaykamp ging heel langzaam uit, als een nachtkaarsje . . . , in Amsterdam geboren op 19 april 1925 in de Kinkerbuurt en in Laren overleden op 17 juli 2011 . . . Toen de Grote Drie er ook niet meer waren: Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon . . . , Toon Hermans kon de tv de deur uit en nu is die Loser blij, als ze na het vreten eventjes kan uitbuiken . . . Ze zakt door haar hoeven . . .

En??? Waar blijven nu die eeuwige, stinkende mokkels met hun Weight Wathers + afval coaches op een appje . . . Alsof je een seniele debiel bent . . . Rot Godverdomme op!

Kijk, als deze Loser of Grote Slet > wat jij wilt, hè < de Ronde Hoep heeft gefietst en ze komt na 20.00 uur thuis, dan is haar aque’tje op en banjert ze op haar sokken door de kattenkots . . . Nee, die zag ze effies niet aankomen . . . Wanneer, die Big Loser of Giga Slet > Wat je wilt! < ook dat heeft schoon gemaakt en opgeruimd, dan heeft die Big Loser nog een hele hoop te MOETEN, maar dan wast zij toch eerst even haar stinkende & pijnlijke poten voor ze naar bed gaat . . .

Tenminste, als de algehele goegemeente . . . Waar zijn die handgranaten voor nodig heeft: Doe er maar 10.000 dan kan ze die een-voor-een door hun strotten dauwen . . . Jippiejahee MOTHERFUCKERS!

E L F R I E D E AAN DE SCHANDPAAL DAT IS PAS ECHT GEIL!

2 Gedanken zu “10.000 handgranaten

  1. Prachtig Elfriede! Je hebt op Texel gewoond? Ikzelf heb niets met paarden (ben er bang voor) maar ik snap het beeld van over het strand en door de duinen galopperen, en toen ik in mijn jeugd mezelf in slaap fantaseerde was ik vaak een cowboy die een stofwolk opwerpend de prairie overstak als was het een fluitje van een cent. (Ergens in zo’n westernstadje moest een krankzinnig mooie Mexicaanse die verdacht veel op die vrouw van High Chapperal leek worden gered uit de handen van schuim.) Mijn paard heette Jolly Jumper en rookte graag een shagje. Enfin. Is dat van die Italiaanse drummer historisch? Doet er niet toe – het is een schitterend verhaal.

    Gefällt 1 Person

    • Ik laat wat over aan je eigen fantasie … , wat toch het betere werk is … Hoe zeg je dat? Zoveel hoofden, zoveel zinnen, zoiets … Net zoals met me foto’s kom ik ze vanzelf wel weer tegen … Ik heb ook quotes in een potjes in allerlei categorieën: Kijk bij: ‚Quote of the day‘! If you can dream it, you can do it! En, je moet het toch zelf doen, een ander verdomt het. Dat is ook een goeie … Elfriede, 4 januari 2020

      Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s