PU-OE-EU-SSSSSS

Die gedachten spinsels van een ander . . . Tante Friet kreeg er spontaan corona van! Tineke of Ineke schreef: „Je ziet er nog goed uit op het kerkhof.“ Er zat geen eens een foto van haar bij, laat staan op het kerkhof . . . Kom Tineke of Ineke echt nergens meer tegen. Het laatste wat ze schreef was, dat ze voor haar man moest zorgen en het bloggen lukte niet meer. Maar, ze zat wel opeens op een fotografie cursus. „Mooie foto’s,“ schreef tante Friet uit Amsterdam. Met haar man was ze nog één keer op vakantie geweest in Zwitserland . . . , ze had geweldige video’s geblogd . . . Dat doet tante Friet haar niet na, om pats-boem klaar . . . ‚Nooit meer bloggen‘ . . . Ze is de ramen aan het lappen . . .

Maar goed, alle gekkigheid op een stokje: Tante Friet wil naar Raill Away kijken op NPO 2, wat Ziggo kapel-tv bleek te zijn. Wist zij veel en zij naar Sylt brullen: „Op NPO 1 doet Yoeppie de Oude jaarsconference 2020!!!“ Ze sliep al . . . Eentje doen?

De ouders van die Schele zaten in een verpleeghuis: 96 en zo dement als een deur, niet dood te knuppelen, er kwam Godverdomme geen end an . . . „Youppie,“ vroeg die Schele, „kan jij niet effe een geile mop recht in hun gezicht vertellen?“ Maar, Youppie mocht niet naar binnen. Via een grote wasmand is hij toch binnen gekomen en vroeg hoe ‚t er mee ging: „Poe-poeh-pussssie . . . ,“ zei de moeder van die Schele en hij vertelde twee geile moppen midden in hun gezicht: Binnen een week konden de kisten het crematurium in. HOPPA!!!

Mijn huisarts Jesse de Feyter begrijpt dat niet: De hele wereld is die Stinkende Snol zat, zij ook de hele wereld!!! Meer, dan spuug zat, dan wordt je zo duf als een konijn 107. . . , honderd-en-acht en nog ouder . . .

WAT IS DE HEL OP AARDE?

Als je je eigen reet nog niet eens mag afvegen.

Dan heb je dus: meer dan 105 jaar altijd je eigen reet schoon gemaakt.

Weten ze het beter en gaan je vertellen hoe je het moet doen: Dan sterf ik toch echt liever . . .

Wanneer de dunne stront dan langs je benen loopt, mag je niet eens op het knopje drukken voor hulp, bij een ongeluk . . . Hakken ze je poten eraf! Als je op de grond ligt, doen ze alleen maar een kussentje onder je hoofd, want om 200 kilo over end te krijgen, daaraan beginnen ze niet eens . . . Dan probeer je. je sloffen uit te trekken, je kousen en dat schiet al een end op, want tegen die tijd ben je zo stijf als een broodplank . . .

Ik zie het helemaal voor me en de stank is het ergste . . . Heerlijk, we gooien er nog tien jaar bovenop . . . Ja, ‚Het sadistisch universum‘ van Willem Frederik Hermans is erbij vergeleken een gezellige jongens roman . . . Hij deed fysische geografie . . . & hij was dichter . . . Die jongens, die schreven voor zich zelf en netzo als Theun de Vries schreven ze meer en vlugger, dan wij konden lezen . . .

E L F R I E D E

Ein Gedanke zu “PU-OE-EU-SSSSSS

  1. Peter!!! Had jij nog naar Youp van `t Hek gekeken? Soms, kom ik hem nog op You Tube tegen, maar dan is het al zo laat …, dat ik bijna omval … Die jonge mensen uit de Bijlmer zeggen mij niks. Ja, de nieuwe generatie … Godzeidank! Ja, ze die doen het stukken beter en dan heb je ook nog de beroemde insite clubjes, met Ons-kent-Ons, waar zo`n platte Jordanees …
    Youppie was wel lekker op z`n plat Amsterdams bezig en hij komt uit het Gooi … Op de Cuyp praten ze weer heel anders plat, dan op de Noordermarkt, dat schuurt tegen de Kinkerbuurt, wat ook weer een andere tongval heeft …
    Nee, oost vergeet ik niet … Maar, dat echte Jordanese zit in Almere … Het benne herinneringen en die zijn altijd mooier: De gedroomde herinneringen … Elfriede, 6-1-2021

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s