In arren moede

é-mail: info@amsterdamsezerfkatten.nl

Ik wilde naar de Munt fietsen, omdat daar het wegdek was ingezakt, er gaan tremmen kriskras alle kanten op en het hele Muntplein was net prachtig gerenoveerd, naar anleiding van de Noord/Zuidlijn en de Rode Loper door de Vijzelstraat . . . Alles mooi opgepoetst & afgestoft, valt er opeens een gat in het Muntplein. Meteen de zelfde dag de stratenmakers hadden het vol gestort met grof zand, en alles opnieuw netjes betegeld . . .

Van de hele stad Amsterdam is het Muntplein wel de drukste kruizing, hè . . . Zó, ik heb een hoop noten op me zang, die Typhus Bitch uit Den Haag ken effies dood vallen op d`r platte smoel . . .

Dus, vanaf het Muntplein kan je de Bloemensingel op, de Kalverstraat in, over het Rokin naar de Dam lopen, je kan over de brug naar de Nieuwe Doelenstraat, links af de Oude Turfmarkt op, je kan over de kade van de Binnen Amstel verder wandelen en lekker binnendoor naar de Jodenbreestraat lopen en het Rembrandthuis bezoeken en op die hoek is een gezellig kroegje … , of je gaat de Reguliersbreestraat in met het Theater Tuschinski en daar gebeurd het, hè … Op de Rode Lopen en dat hebben wij in Amsterdam . . .

BITCH!!!

‚latst but not least‘ de Vijzelstraat op nummer 15: Patisserie Holtkamp tegenover de BAZEL . . . , waar je de allerlekkerste kroketten van heel Nederland kunt kopen de saucijzenbroodjes zijn ook goddelijk! Thuis gekomen, warm ik ze, meteen op en trek een blik bruine Bonen van Hak open:Volkomen & totaal gelukkig!

„Ja, een kinderhand is in AMSTERDAM vlug gevuld!!!“

B I T C H !!!

Kelly was het aller grootste kankerwijf! God, wat heeft die trut me dwars gezeten en dan belde ik haar: „Ik wil om acht uur ook zitten!,“ en weg was ze. Nee, ze had duidelijk géén tijd voor me . . . Mijn Burberry sjaal had ik daar laten liggen en ik heb hem nooit meer terug gezien . . .

Mijn zuster ontbijt ook om 16.00 uur. Weet ik veel . . . , had ik zomaar de gore moed om haar lastig te vallen in deze coronatijd, was ze net een spiegeleitje aan het bakken en dan heb je haar weer uit Amsterdam. Nee, zit zij ook niet op te wachten, maar ik mocht haar over een kwartiertje terugbellen. Zij is alleen maar zakelijke gesprekken gewend, zovan: „Wir sind da! Ja, wir sind bald da . . . Ja-ja-ja-ja wir fahren nach Kampen Way 1, doei!“ Ik wil gewoon een beetje zeiken, wist niet wat ik met al me rommel aan moest: zakken vol troep! Ik ben niet zo`n type met gouden oorbellen, ringen, armbanden tot me ellebogen en kettingen op me navel . . .

„KIJK . . . , hè . . . „

„Jaaaaaaaaaaaaaa-ah, wie het breed heb, ken het breed laten hangen, hè . . . „

7 Gedanken zu “In arren moede

 1. Voor Peter! Er zitten wat schoonheidsfoutjes in, maar een kniesoor die daar op let en ik zit vol, hè . . . Dan staan er drie à vier dezelfde geveltjes, dat scheelt drie plaatjes, maar ik durf ze niet te delete, want dan ben ik meteen overal alles kwijt … Ik weet het eventjes niet … Maar, wil wel 5% opruimen en dat zijn wel een hoop plaatjes, hoor …
  Bovendien, moet ik er even rustig voor gaan zitten of helemaal opnieuw beginnen . . . Dat weet ik allemaal niet, en zo moddere we maar verder en door … Dus, nieuwe foto’s downloaden heeft ook géén zin, omdat ik vol zit. Elfriede, 16-1-2021, 2045 uur …
  – Ja, effe een uurtje bloggen en dan zit je uren te pietenpeuteren …

  Gefällt 1 Person

  • Ik kan je hier niet mee helpen Elfriede, want ik heb geen idee hoe dit alles werkt. Ik heb geloof ik nog veel vrije (en gratis, voor zolang als het duurt) ruimte, dus ik heb me er ook nog niet in verdiept. Je kunt, als ik het goed begrijp, niet zomaar een aantal foto’s deleten? Maar je beschrijving over waar je allemaal vanaf het Muntplein naartoe kunt maakt me wel jaloers. Dat kan allemaal in A’dam, inderdaad. En dan ook nog eens de kroketten en saucijzenbroodjes van Holtkamp. Het is ongelijk verdeeld in de wereld. (In Groningen hebben ze eierballen. Dat zegt eigenlijk wel genoeg. 🙂 )

   Gefällt 2 Personen

 2. Ik kom meteen naar Groningen! Ik moet even in een eierballetje happen en dan neem ik kroketten van Holtkamp mee … Als je in Amsterdam bent, dan ga ik met je naar de Bazel, want er is een hoop te beleven. Ik wil die kaartenladen open trekken en dan zie je Amsterdam in de 1275, 1300, 1400 en dan in 1500 &1600 loopt het storm: 40.000 Vlamingen, Antwerpenaren, Geuzen uit Duitsland en dat vindt ik leuk, dan zie de stad opeens uit zijn kluiten … , uit zijn voegen barsten en beginnen ze grachten te graven.
  De scheepvaart was in Amsterdam erg belangrijk … En, gewoon lekker tutten met koffie en iets van Holtkamp. Bijvoorbeeld lekkere koekjes … Je kan geen tompoezen van Holtkamp in de Bazel gebruiken. Nee, doen we niet. Ik weet zeker, dat je het er prachtig vindt …
  Ik ga kijken of ik wat lucht in me fotobestand kan blazen … Elfriede * Amsterdam, 16-1-2021, 23.32 uur … Zo`n eierbal is dat een gehaktbal met een ei erin? Morgen heb ik eierballen.

  Gefällt 1 Person

   • Ik krijg het druk van de zomer: Heidie komt misschien. Ik had haar me é-mailadres gegeven: frieda.b@upcmail.nl * kijk maar of het lukt, zou ik zeggen . . . Derrick en Stacey, nee . . . Jezus! Ik word zo dement als een deur … Ik beloofde Derrick, dat ik hem zou opvangen in Amsterdam, mocht … , mochten ze de stoute schoenen aantrekken en de Wallen op rennen. Maar, zulke types zijn het niet. Ze hebben een tuin en zijn daar dag & nacht mee bezig en ik ken elk bloempje … Echt waar en mooie luchten, de zee, honden die worden uit gelaten. Je denkt: in zo`n gat aan de Engelse kust valt is niks te beleven … Komttie met Charels Dickens en alle illustraties … Ik zoek het voor je op, kan je ook even kijken … In Canada zit nog een geweldige fotograaf en de rest is huis/tuin&keuken-hobby-gedoe …
    Nee … , dat werk van jouw, daarvan kunnen ze nog niet eens dromen …
    Meestal vinden ze zichzelf helemaal het einde en het verbaast me oprecht, dat ik nog géén kleinkinderen voorbij zag komen met grote snotterbellen aan hun neusjes: „Och, zo schattig!“ & „Ze heeft op het potje gepoept. Ja, jammer dat je het niet kan ruiken.“ Vooral die eeuwige kleinkinderen komen me de strot uit!
    Ik zelf blog ook, om nog een beetje in contact te blijven met me zuster in Sylt, ben wel lastig, hoor …
    Elfriede * Amsterdam, 17 – 1 – 2021, 1.40 uur … Hollandse wintertijd … * Welterusten!!! *

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s