Zarathoestra

Foto van een oude foto met De Otter en zijn huidige naam is De Kleine Otter.

Het mooie aan deze foto is die platbodemschuit, die door handkracht wordt voortbewogen. Kortom: Het is niet typisch Fries en op de eerste blik tel ik drie molens. De Staatsliedenbuurt was nog niet gebouwd . . . Het probleem is, dat ik `n geplaatste foto niet meer in de prullenbak kan droppen, dus … Wel wilde WordPress graag weten, hoe de zaken er voor staan. Ik wil er wel een meier tegenaan gooien, maar vandaag nog niet . . . Hendrikje de Brave zei: „Dat zijn gewoon machines, die alles wat je doet en laat registreren van Friet: Friedab2015 de eeuwige studente . . .

Die had ik al!

Over Zarathoestra kan Friedelientje alleen maar vertellen, dat hij een Perzische profeet was en dat ‚Der Sehr geehrten Herrn Friedrich Nietzsche er een filosofisch boek over had geschreven met de titel: 'ALDUS SPRAK ZARATHOESTRA' en de filosofie van Friedrich was: "Gott ist Tot," zei de idioot.

Maarten: „Wanneer was dat dan?,“ vroeg de hoogleraar in de Moderne letterkunde en Friedelientje vertelde, dat na 1888 de geest van Nietzsche verduisterde. Om nu meteen te concluderen dat hij in het Grote Zwarte Gat viel, is ook wat overdreven: Hij was eenzaam-en-alleen, ook de stilte om zijn boeken, gaven hem een gevoel van verlatenheid . . . Nee, blogs met echo klanken waren er toen nog niet en waarvan moest hij dan leven, vroeg Friedelientje zich af, als zijn boeken zelfs in de ramsj bij de Slegte niet over de tafel gingen? „Hoe oud of jong was hij? Toen hij stierf in 1900?,“ vroeg ze.

http://www.prof. dr. Maarten van Buuren.nl/books

Dus, heb ik Der Hochgelehrten Herrn F. Nietzche vanaf 't beging 'altijd en eeuwig' een hele, grote boerenlul gevonden met zijn filosofische gezeik. Later dacht ik: Ach ... , zó dement als 'n deur, toch ...! Hij is ook in 1900 aan zijn slepende "psychische ouderdomskwaal" overleden: Vanaf 1889 werd hij in een gekkengesticht te Jena verpleegd, daarna door zijn moeder, toen zij stierf door zijn zuster te Weimar. Hij had geloof ik géén vrouw en zo,n traditioneel patriarchaal gezinnetje met vijftien zonen. Tja … , dan snappen de mensen je niet en zijn slechts verbijsterd, met hun bekrompen, zwakbegaafde & beperkt houdbare, seniele middelen; dan krijgt je onmiddellijk `t stickertje geschift op geplakt, wat van kwaad tot erger wordt, dacht Friedelientje – zij wist het wel zeker tè weten . . . , omdat hij nog niet in de mode was. Het was een hele andere tijd … Sissi, die in haar gouden sloep over de Donau voer … De romantiek van Koekoek en die Engels schilder Joseph Mallord William Turner, geboren op 23 april 1775, als zoon van een kapper in Covent Garden in London en stierf in Chelsea op 19 december 1851. Hij reisde door heel Europa en schilderde prachtige natuur, zoals: Storm op zee, lawines, branden met heel veel publiek, zonsop-, & ondergangen … Ik wist niet wat romantiek was: koeien bij een sloot met een bruggetje hier en daar, met of zonder herderinnetjes … Woeste wolken! Stille wateren … Sorry! Friedelientje draaft weer te ver door …

http://www.prof.dr.maartenvan buuren.nl/books

Friedrich Nietzsche schreef ook, dat er helemaal géén juiste levensweg was en als hij dan zijn derde borreltje of bierpul had gedronken, begon ‚Der Sehr Verehrter Herrn Friedrich te zingen: „Drie maal drie is negen en ieder zingt zijn eigen lied . . . , riedeldetiet . . . & riedeldiedé hubseké …“ „Gott sei Dank lebte Gott ehe Er starbte: Hatte ich doch geraden Weinachten gefeiernt,“ riep Friedelientje!

D R I E P O N D A F G E F A L L E N!

Ik wil een gele kleur! 

Ik kijk nog even . . . , hij was weer even fietsen en ligt normaal gesproken gewoon naast me bed en dat moet, anders blijf ik uren achter de buis hangen en treuzelen . . .

Vrij Nederland vindt ‚Kikker gaat fietsen‘ van de hoogweledelzeergeleerde emiritus prof. dr. Maarten van Buuren een flinke opkikker, maar ik zag het niet meer zitten met Friedrich . . . Ik dacht: Nu weet ik het wel. Hij dondert in het Grote Zwarte Gat en ik wilde lief voor hem zijn en toen . . . Hij dronk n glas, deed n plas en alles bleef zoals het was. Door de professor is Nietzsche weer uit de mottenballen gehaald en is nog nooit-ooit zo hip, hot en gloeiend heet . . . , geweest . . .

Very Happy 2019!!!

GELUKKIG NIEUWJAAR!

IK STOP ERMEE, OMDAT IK HET NOG NIET KAN . . .  Oké, * www.prof.dr.Maarten van Buuren.nl/books * Ik blog het nog meerdere keren op www.elfriedeindepolderbblog.wordpress. com 
Of me zinnen benne te lang of die koekenbakker snapt het niet, de bedoeling van dit geklungel is, dat je op www. klikt en je heb meteen al zijn boeken voor je neus en zo heb ik nog meerdere problemen. Meestal vallen de letters wel op hun plek als ik alles publiceer. Zo kan ik uren lang door blijven mierenneuken in de keuken:
* http://www.prof.dr.Maarten van Buuren.nl/books *
Als dit niet lukt gewoon even over schrijven … , ja … Googelen maar: prof. dr. moet ervoor, omdat er nog meer hondjes zijn die Fikkie heten.
YOU SNAPPIE ???????????????????????
E L F R I E D E

3 Gedanken zu “Zarathoestra

  • Dank je lieve jongen en voor jou ook het aller beste in 2019. Ik volg je met veel plezier en ik maak nog een blog over de Kleine Otter met foto’s van nu en toen … Dat is een heleboel gezoek en alles ligt door elkaar. Ik doe het op datum, de computer op: alfabet dus . . . En, mijn man rijdt mij ook dag en nacht in de wielen. Hij wordt moe van me gezeur en dan zeg ik: „Ik kan het zelf!!! Maar, voorals ik klem zit, wil ik je erbij hebben!!!“ Daarom, durf ik ook niet te internetbankieren … Ja, geduld! Alle begin is moeilijk, als je het eenmaal kan is het zó ge-piep-piep-piept … Nou, één gekkenhuis is er nog heilig bij! Vreselijk! Zaterdag 5 januari 2019 * Amsterdam * Mieppie wil wat eten, doei!

   Gefällt mir

   • Ik zag ook altijd erg op tegen internetbankieren, maar nu vind ik het toch wel makkelijk hoor. Het blog van de Kleine Otter, wordt vast heel leuk, foto’s van vroeger, vind ik altijd mooi.
    Groetjes, en nog een fijne avond hoor.

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s