In december 2019

 ♥ ♥   O P   D E   k O P  V A N   j U T   ♥   W E S T E R P A R K   ♥   A M S T E R D A M    ♥ ♥ 

♥  H O L L A N D  ♥

„“Ook deze tijd zal eenmaal de goede oude tijd worden.“

Uit: Godfried BOMANS Aforismen

Het pretpakket op de Moedermavo

Waarom heb ik altijd wel wat met getrouwde mannen, vaak ook nog met ’n stuk of vier à vijf kinderen en waar absoluut géén toekomst muziek in zit? Op de pot bedacht ik ’n hele mooie maxim: „Ik heb liever wat met ’n getrouwde man, dan 50 jaar helemaal niks, als getrouwde vrouw.“ Elfriede . . .

Jullie kunnen kiezen, om de haverklap vind ik weer zo’n prachtige scheurkalender of  ’n agenda met tegeltjes wijsheden of van andere beroemde schrijvers citaten. Deze is van Rainer Maria Rilke, googel even, want ik zelf dacht dat het ’n man was en ik ga niet de hele boekenkast overhoop gooien, om te kijken of ik van hem iets in huis heb.

Ja, ze had Duits in haar pretpakketje, hè . . .

„Hier zu sein ist so viel.“

Rainer  Maria  Rilke

„Wat denk je?,“ vroeg ze aan Von . .  . , maar Von had ’t ontzettend druk: Weil  die ganse Verwantschaft mit alle Einkelkindern schon dort war . . . Ze had alleen maar Kelly en Wesley, dus . . . Maar . . . , het overige grut kreeg ook een koppie groentensoep en dan ben je toch eventjes bezig met je soepballetjes . . . Nee, dat Kutwijf met d’r dikke reet belt gelukkig niet meer . . .

Voor iedereen in 2020 de Jackpot van 55.000.000.000 behalve voor de buren!

Stront aan de knikker

Van ochtend had Hendrikje de Brave in de Mazda garage gepoept. Friet vroeg aan hem: „Wat heb je gedaan de hele ochtend? Je was al, om 7.30 weg.“

Hendrikje de Brave: „Wel nee. Ik had een visburgertje gegeten bij McDonald.“

Friet: „Met een lekker bakkie?“ Nee, hij had een milkshake genomen en die viel verkeerd: veelste groot en te koud op zijn nuchtere maag. Toen hij wegging, had hij al aandrang om te poepen. „Ik ben naar de Mazda garage gegaan, even kijken naar de nieuwste modellen, voor als ik de Jackpot win, dan zet ik er tien voor de deur . . .“

Friet: „En toen?“

Hendrikje de Brave: „Toen ben ik daar, net op tijd, even gaan schijten. Ik had de dunne.“ Friet schrok zich drie slagen in de rondte en helemaal te pletter, zag ’t al helemaal voor zich: auto stinkend smerig, nieuwe autostoelen, ’n stinkende, smerige badkamer en ze wilde juist haar haar gaan uitkammen en dan heeft ze ’t nog niet eens over de stront was, die ze meteen en onmiddellijk moet uitspoelen. Ja, me buren lezen ’t als eerste: Stel je voor ze missen wat, hè . . .

Jij ook, hè . . .  Gelukkig nieuwjaar! (Trut met je KankerRotKop!)

 

 

7 Gedanken zu “In december 2019

 1. Één vieuw uit Aruba van Douwe de Vries en die lacht ons allemaal uit en denkt: „Dikke lul en drie bier! Bekijk het effe met jullie eeuwigdurende gezeik.“ Dat denkt hij, want het is een hele lieve arts en als hij het niet is, heb ik géén flauw idee wie het zou kunnen wezen, die in Aruba mijn blogs leest … In Nederland niks, daar zitten ze alleen maar oliebollen te vreten en in Duitsland meteen 70 views … Betty uit Sylt, hoor … Die laat aan iedereen die het maar wil zien, trots Amsterdam zien en dan zegt ze: „Schau! Dort is Mara geboren. Mara guck mal Amsterdam … “ En, dan rolt het balletje zo verder door heel Duitsland. Kortom: ALLES GUTE ZUM 2020, VOOR IEDEREEN VAN SYLT TOT HET KARWENDEL GEBERGTE EN NOCH VERDER TOT JAPAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Lief … Voor jouw ook veel geluk in 2020 met alles; ALLES! Dat al je dromen mogen uitkomen, de Jackpot, de mooiste vrouwen, auto’s, vakanties allemaal voor jouw en nog héél, véél meer … , schattige huisdieren … Waar hou jij van? Of wil je géén handenbinders. Een paar daagjes weg gaat niet: Wat doen we met Mieppie, die kan niet één nachtje alleen … , hondjes die je vijf keer op een dag moet uitlaten … Ik noem maar wat … Elfriede, 2-1-2020, 12.00 uur . . .

   Gefällt 1 Person

   • Ik vind een hondje leuk maar… zoals je zegt, het zijn handenbinders. De vrijheid om zonder allerlei dingen te regelen op stap te kunnen gaan is me – nog – te dierbaar. Misschien later, als ik nooit meer weg hoef. Maar dan ben ik waarschijnlijk stervende.

    Like

   • Jeetje, Peter! Zo’n beestje houdt je juist op de been. Één katje is toch makkelijk, dacht ik, die kan je zelfs aan na je negentigste … Kijk, zo`n katje is niet helemaal van de ratten besnuffeld en weet, als ik naar de keuken ga, dat er wat te zeuren valt … Loop ze voor me voeten en kijkt me aan met haar grote, ronde ogen en dan geef ik haar `n beetje koffie-room op `n schoteltje of ze zit op me . . . Hoe heet dat . . . , placemat? Iets, waar me bord op staat en dat is lichaamstaal voor: „Ik wil wat eten?“ Of ze gaat op me stoel zitten, zo van: „Ik wil eten!“
    En miauwen! Daarvan wordt ik soms gek en dan heeft ze alles achter haar poezengebitje, begint ze keihard te miauwen, dan kan ik wel eens uit me slof schieten: „Godverdomme! Je hebt alles gehad!!! Wat nou weer?“ Ja . . . , keihard om 3.00 uur in de nacht . . . Gelukkig sliep me man al, want anders kan je hem wegbrengen naar de crises opvang GGD!!! „De buren.!!! Oh, God! Jezus Allen Machtig! De buren liggen Godverdomme te slapen, dat kind … , hun baby wordt wakker … Jezus Christus Kutwijf! Hou je bek!!!“ Ja, die hebben schijt aan mij als bagger & stront nog eens erbij: „OPROTTEN ME JE BUREN!“ Dan breekt helemaal de pleuritis uit, hè . . . Echt waar: Meteen vijf politieauto’s voor de deur en daar geilen ze op …
    Politie bij mij aan de deur: „Wat is er aan de hand? De buren hebben 112 gebeld.“
    Frietje: „Mieppie was midden in de nacht aan het miauwen en toen was me geduld op … ,“ zei die Ouwe Kut. Nee, ze geilen niet op die Ouwe Kut van mij … , daarop geilen ze niet meer. Nee, die tijd is geweest … Maar, de politie neemt mij weer mee, hè … Daarop komen ze helemaal klaar, staan ze te rukken achter de luxaflex … Ze kunnen er géén genoeg van krijgen, om te zien hoe ik voor schut ga, hè . . . Zo, geweldig lekker!
    Elfriede * Amsterdam, 3 januari 2020, 16.15 uur . . .

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s