Leiden & Amsterdam

De foto van de maand november voor Matilda . . .

Het lijkt helemaal nergens op . . .

Oké . . . , ik zal erbij vertellen wat tante Friet zo leuk vindt aan die mooie klokgeveltjes aan de Keizersgracht in Amsterdam: Die ossenoogjes . . . , naast de zolderraampjes . . .

Oké, een ietsje explicieter dan: Boven het jaartal anno 1672 heeft dat zolderraam rode luiken . . . „Even downloaden, ja . . . “ Daarnaast zitten ossenoogjes, dus kleine ronde raampjes . . . „Ja . . . , nog eventjes opnieuw downloaden en weeer goed kijken . . .“

Als ik in Amsterdam in een hotel wil overnachten, dan in zo`n zolderkamertje met aan weerszijden van het raam met of zonder rode luikjes: twee ossen oogjes of ik wil in Amsterdam zo`n kamer huren met ossenoogjes. Meestal kom je ze tegen op het trapportaal en ik vind dat ontzettend leuk . . .

De volgende keer zal ik ze apart fotograferen, hè . . . Of ik wijd er een hele blog aan, zodat jullie het goed begrijpen, omdat ik het idee heb dat ik op de eerste plaats niet goed over kom, want iedereen weet het altijd beter, ook al wonen ze in Madrid of Groningen vooral, hè . . .

Kutwijf woont in Amsterdam, maar zelfs in New York weten ze het ook veel-en-veel-beter . . . Soms, dan pieker ik er over, om toch eens echt naar een psych te gaan, want waarom walst alles en iedereen altijd over mij heen? En, die Stomme Koe laat het nog gebeuren ook, hè . . . Ja, op mijn leeftijd weet je op een gegeven moment niet meer beter . . . En dan denk je: Mensen zijn nu eenmaal zo . . . , dat is nu eenmaal zó . . . , mensen moeten je altijd afzeiken . . . , het is niet anders . . .

Soms, wil ik er ook nog uitgebreid over al die shit bloggen, maar dat worden dan echt wat je noemt Kutblogs en een Kutblog vind ik erger dan een Kutwijf . . . Ja, bij Kutwijf voel ik me thuis . . . , hè . . .

E L F R I E D E

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s