Ausdauern

Het centrum van Amsterdam heeft zijn langste tijd gehad: Kades en bruggen storten in . . . , oer oude bomen moeten wijken . . . , auto verbod, maar het sterft er nog steeds van de drugstoeristen . . .

Op tv was ook iets op BBC 2, om 21.00 uur . . . , de documentairereeks ‚Saving live at Sea‘, die ik dus volg . . . Maar, vanavond niet . . . Ik heb eventjes géén zin in ellende . . . Nee . . .

En hoe download ik nu iets moois uit de zee?

Hoe doe ik dat???

Volgens Bartje moet ik er zes hebben, wat doet ik verkeerd?

SONY DSC

Aan die chique grachten is al veel vertimmerd in de loop der jaren. In de tijd dat het vervoer met paard en wagen ging, werden die straten en bruggen dus gebouwd . . . Ik kon er amper overheen fietsen, liep naar boven en wilde dan opstappen bovenop de brug en dan lopen ze pontificaal voor je wielen . . . , auto’s in de file . . . Ik slingerde van de stoep tussen de Amsterdammertjes door weer op de weg en die tijd is geweest . . . Ik ga me hometrainer afstoffen . . .

E L F R I E D E

3 Gedanken zu “Ausdauern

 1. Het werkt niet mee. Ik ben er toch tè stom voor, want het gaat niet zoals ik het wil … , met me vorige LAY OUT … , en classiek tools … De hele kankerzooi hebben ze door elkaar gegooid . . . Reklame, You Tube … In deze Ameriaanse Ratrace moet de kassa rinkelen à la Jonas Trump … Ben het effe zat … Nu me katje dood is hoef ik Betty in Sylt ook niet meer lastig te vallen . . .
  Amsterdam, vrijdagavond 24 september 2020, 22.20 uur …

  Gefällt 2 Personen

  • Hoe . . . ? Een andere blog, dacht ik . . . ? Weet niet eens hoe ik moet beginnen . . . ? Nee, ik ben géén nieuwe klant, maar een Oer-Oud-Zeik-Wijf, letterlijk & figuurlijk van over de vijfenzeventig . . . Ouwe bomen verplant je niet.
   „Betty!!! Joehoe!!! Ik had je gebeld, ik doet effe `n bakkie en dan . . . Morgen proberen?
   Waar blijft Henny? Moet ik de politie bellen?,“ vroeg dat Oer-Ouwe-Zeik-Wijf zich af …
   Betty in Sylt: „Hoe laat is het?“
   Tante Friet: „17.30 uur en als je over de duvel praat, trap je op zijn staart. Effe kijken of hij witte puntjes heeft meegenomen. Nam hij haring mee en hij eet dat zonder wit punt of kadetje … Hij wordt toch nog niet dement, hè …?“ Amsterdam, 26-9-2020

   Gefällt mir

 2. Echt waar: Geen hond die mij verteld, hoe ik dolfijnen, en drie masters andere spannende dingen van de zee kan downloaden via mijn fotobestand naar mijn blog: Friedabblog … Ik hoop dat ze erin stikken!
  Amsterdam, 27 – 9 – 2020, 16.00 uur . . . Hollandse Zomertijd …

  Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s